Potrivit ordonanţei aprobate marţi de Guvern, ‘înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Autostrăzi se face prin reorganizarea CNADNR prin modalitatea divizării parţiale a Companiei’.

Finalizarea procedurilor, cu preluarea atribuţiilor prevăzute de lege a patrimoniului şi personalului necesar, se va încheia la 10 ianuarie 2014, după încheierea exerciţiului financiar anual al CNADNR, precizează sursa citată.

Premierul Victor Ponta declara în luna mai că după deblocarea Programului Operaţional Sectorial Transporturi, CNADNR va trece din nou din subordinea ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură la Ministerul Transporturilor.

‘Avem în reorganizare CNADNR şi imediat după ce primim decizia de deblocare a Programului Operaţional Sectorial Transporturi, CNADNR va merge înapoi la Ministerul Transporturilor, va numi manager privat în baza Ordonanţei 109 şi vom înfiinţa Autoritatea Naţională de Autostrăzi, care va rămâne în anii următori principalul responsabil pe zona de construcţie şi exploatare a autostrăzilor’, afirma primul-ministru. AGERPRES