Vrei ca anul acesta și mica ta minune să aibă parte de o petrecere demnă de ținut minte? Perfect, atunci hai să vedem ce poți să faci pentru ca această dorință să devină realitate. 

Pregătește-te din timp

Pentru a nu avea parte de ceva surprize neplăcute, trebuie să te pregătești din timp, chiar cu o lună sau două înainte. Este mult mai simplu așa, și în plus, ai tot timpul să organizezi și alte surprize sau să pui la punct toate detaliile. 

Stabilește un buget

În afară de data și locul petrecerii, trebuie să stabilești și intervalul orar în care va avea loc petrecerea. Creează niște invitații haioase și apoi roagă-l pe cel mic să le înmâneze prietenilor lui, sau te poți ocupa tot tu de asta. Nu uita că înainte de toate este nevoie să stabilești un buget, în funcție de care ziua celui mic va avea o amploare mai mare sau mai redusă, după caz. Este important să îți planifici bine totul, pentru că așa nu riști să uiți aspecte importante, și vei putea organiza o petrecere de pomină, chiar dacă bugetul nu a fost unul foarte generos.

Găsește locația potrivită

Sunt multe firmele care pun la dispoziție spațiul necesar pentru o petrecere pentru cel mic. De aceea, fă-ți timp și vizitează cele mai frumoase locatii petreceri copii, împreună cu puiul tău, și vezi care este pe placul lui, dar și al tău. Eventual, găsește o soluție de compromis, care să vă mulțumească pe amândoi. Ai posibilitatea de a opta pentru un spațiu interior sau exterior, cu piscină sau nu și multe altele. 

De regulă părinții preferă spațiile închise deoarece cei mici pot fi mai ușor de ținut sub control. După ce ați făcut alegerea, rezervă spațiul din timp și află toate detaliile referitor la preț, servicii oferite și multe alte facilități de care te poți bucura. 

Lista de oaspeți și transmiterea invitației

După ce ai stabilit locul, durata și intervalul orar în care va avea loc petrecerea, este momentul să faci lista de oaspeți și să transmiți invitațiile. Roagă-i pe părinți să îți confirme sau nu venirea micilor invitați, dar pregătește-te și pentru situații neprevăzute, de ultim moment. Prin urmare, ia-ți o marjă de eroare atunci când treci numărul de invitați pe contractul pe care urmează să-l semnezi. 

Alege tematica

Cele mai reușite petreceri pentru copii sunt cele care au o tematică, așa că stabilește și acum una. Îți va fi mult mai ușor să cumperi decorațiunile, să alegi felurile de mâncare pe care le vor servi copiii, dar și însoțitorii lor, și ce jocuri să planifici. Evident, tematica o vei alege în funcție de preferințele sărbătoritului, așa că este important să te consulți cu el în acest sens.  

Stabilește meniul

Atunci când stabilești meniul pentru petrecere, trebuie să îi ai în vedere și pe cei mici, dar și pe adulții care îi vor însoți. Nu trebuie ceva complicat, dimpotrivă. Ceva simplu, dar foarte gustos, și care să nu creeze vreun disconfort alimentar sau să declanșeze vreo reacție alergică. De regulă, cu pizza, cartofi și degețele de pui, copiii sunt mai mult decât mulțumiți. Eventual poți înlocui pizza cu niște brioșe aperitiv, și nu uita nici de salata de fructe, preferata tuturor. Meniul adulților poate fi identic sau poți apela la niște platouri delicioase oferite de o firmă de catering. Nu uita că este nevoie și de băuturi, așa că trebuie să fii bine aprovizionat cu sucuri naturale și nu numai, fresh-uri, apă plată și minerală, și eventual ceva băuturi alcoolice pentru părinții care doresc așa ceva. 

Tortul, o surpriză plăcută

Cei mici și cei mari deopotrivă abia așteaptă momentul când va fi adus tortul. Acesta trebuie să fie proaspăt, delicious, și să se potrivească perfect cu tema petrecerii și preferințele sărbătoritului. 

Alege o cofetărie cu care ai mai colaborat și despre care știi că face torturi speciale pentru copii. De asemenea, poți pregăti și un candy bar, foarte apreciat de cei mici, sau și mai bine, un fel de fruit bar, mult mai sănătos. 

Nu uita de animatori

O petrecere pentru copii este una mult mai reușită atunci când în rândurile lor își fac prezența și animatorii. Este mai mult decât perfect, deoarece în acest fel copiii vor fi foarte ocupați cu jocuri distractive, iar părinții vor putea răsufla și ei ușurați, reușind să socializeze. Poți ridica puțin ștacheta și să mai chemi și un magician sau un iluzionist, iar momentul acestuia va fi preferatul tuturor. Da, chiar și al adulților! 

Locuri unde poate fi organizată o petrecere pentru copii

În afară de clasicele locuri de joacă, mai sunt o mulțime de locuri unde poți organiza o petrecere pentru cei mici. Câteva idei îți oferim și noi, de unde te poți inspira.

Piscină

Dacă petrecerea este în toiul verii, când căldurile sunt de-a dreptul înăbușitoare, ce părere ai de o petrecere la piscină? Distracția este garantată, mai ales dacă ai grijă ca apa din piscină să nu creeze probleme deosebite, adică să nu fie prea adâncă, dar nici să nu fie murdară. 

Parc tematic

Un loc unde atât copiii, dar și adulții se vor simți perfect, pentru că vor avea parte de multă distracție, încât nici nu vor simți când a trecut timpul. Cu siguranță va fi una dintre cele mai tari petreceri la care au participat, dacă nu cumva va ocupa chiar primul loc în acest clasament neoficial. 

 Curtea casei

Dacă locuiți la casă, iar curtea este una mai mult decât spațioasă, poți profita de ea pentru a-i organiza aici petrecerea celui mic. Va trebui însă să muncești ceva mai mult, să pregătești tu felurile de mâncare, sucurile și tortul, sau eventual le poți comanda la fel de bine. Găsește-le multe jocuri care să îi țină ocupați și gata, totul este mai mult decât perfect!