Compania cu capital israelian AFI Europe, dezvoltatorul AFI Palace Cotroceni, a anunţat că pe parcursul a două luni consecutive, iulie şi august 2009, a semnat cu 50% mai multe contracte de închiriere, decât în lunile precedente.

Astfel, cu aproximativ o lună înainte de data stabilită pentru lansare, suprafaţa închiriată a AFI Palace Cotroceni a atins 93% din cei 76.000 mp destinaţi închirierii.

“Apropierea datei lansării şi evoluţia lucrărilor de construcţie conform planificării iniţiale au generat o creştere semnificativă a contractelor semnate lunar. Acest nivel ridicat al ratei de închiriere ne oferă şi mai multă siguranţă că un alt proiect pe care urmează să-l demarăm după finalizarea AFI Palace Cotroceni va fi unul de succes – este vorba tot despre un mall, de mai mici dimensiuni, doar 20.000 mp, amplasat în Bucureşti, la Laromet” a declarat Israel Visel, Manager al Romania Malls Division & AFI Palace Cotroceni Mega Mall.

Printre retailerii care au semnat recent contract cu AFI Europe se numără Ipekyol, No Name, Twist, X-Side, Camel Active, Du Pareil Au Meme, 1,2,3 şi Musette.

Deocamdată, singurul proiect al israelienilor, aflat în fază de predare, este mall-ul din Cotroceni care a implicat o investiţie de circa 300 mil. euro.

Compania a anunţat că odată funcţional, centrul va genera peste 5.000 de locuri de muncă. Pentru dezvoltarea proprietăţii, compania a beneficiat de finanţare, în valoare de 234 mil. euro, asigurată de Hypo Real Estate. Suprafaţa închiriabilă a mall-ului este de 76.000 mp, din care peste 90% a fost deja contractată. Chiria medie este de 30 de euro/mp/lună. Proiectul beneficiază de 2.500 de locuri de parcare.

AFI Europe România este subsidiara grupului Africa Israel Investments, controlat de miliardarul Lev Leviev. Compania este prezentă în opt ţări din Europa şi a realizat 16 proiecte, în doar patru dintre ele. Principalii concurenţi ai companiei pe piaţa locală sunt Globe Trade Cenre (Israel), Mivan (Irlanda), Plaza Centers (Israel) şi Băneasa Investments (România).