Aeroportul Băneasa se redeschide pentru cursele de linie după 9 ani în care a fost închis

În acest context, directorul demisionar al CNAB a subliniat că trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa.

Trebuie menționat că reluarea curselor comerciale de linie se face după 9 ani în care Aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare

„Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță.

Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, a declarat George Dorobanțu pentru RRA.

Spre deosebire de Aeroportul Otopeni unde pasagerii trebuie să vină cu cel puțin două ore înainte de îmbarcare, la Băneasa timpul va fi chiar de sub o oră. De la 1 august Compania Aeroporturi București va avea o nouă conducere, după ce actualul director și-a dat demisia.

Întârzieri masive la acest aeroport

În altă ordine de idei, amintim că peste 730 de zboruri care au aterizat sau decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) au avut întârziere mai mare de 30 de minute în ultima săptămână, potrivit unei informări transmise anterior de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Totodată, alte 18 zboruri au fost anulate. Potrivit CNAB, în intervalul 7-13 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 731 de zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu 226 (24%) mai puține decât în săptămâna anterioară.

Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piață a companiilor aeriene pe AIHCB. Astfel, cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (176 de zboruri), Tarom (142 de zboruri), Ryanair (125), și Blue Air (94 de zboruri).

În același interval, doar 18 zboruri au fost anulate de către companiile aeriene față de 56 în săptămâna anterioară. În perioada 7-13 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.323 de zboruri.