Fabrica de tapiţerie pentru scaune auto Adient din Piteşti, cea mai mare fabrică de acest tip din Uniunea Europeană, a fost vizitată în această săptămână de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm care a declarat că una dintre priorităţile sale în calitate de ambasador este promovarea prosperităţii ambelor noastre ţări, America şi România. „Impresionanta fabrică a Adient şi modul în care excelează o companie americană pe piaţa din România şi din Europa, pe care le-am văzut eu însumi, sunt o dovadă a continuării aprofundării parteneriatului SUA-România. Am fost încurajat de planurile Adient de a-şi extinde producţia, indiciu clar al faptului că avem un viitor strălucit împreună,” a menționat ambasadorul SUA.

Cu aceeași ocazie, Costin Trîmbiţaşu, directorul fabricii Adient România, a anunțat că firma își propune să angajeze 200 de tapițeri la fabrica din Piteşti. „Și vrem să facem acest lucru foarte curând. Suntem mândri de tapițeria pe care o producem  în unitatea noastră, și de faptul că îmbunătăţim experienţa unei lumi aflate în mișcare, pentru mai mult de un milion de maşini în fiecare an, prin produsele noastre, fabricate în Pitești, România”, a declarat Costin Trîmbiţaşu.

Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5.500 de angajaţi și deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanica), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploiești (tapiterii), Pitești (tapițerii).

Adient este lider global în producția de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 țări din întreaga lume, produce și livrează scaune pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. Produsele companiei se regăsesc în 25 de milioane de vehicule în fiecare an. Adient are în vedere exploatarea oportunităților oferite de piețele adiacente, în afara industriei auto tradiţionale, precum vehicule comerciale, trenuri de pasageri şi scaune pentru avioane.