Simona Halep a oferit un interviu reputatului jurnalist american Jon Wertheim. El s-a deplasat în București pentru a vorbi cu campioana noastră. Aceasta a revenit în circuitul de tenis luna trecută.

Ea i-a mărturisit că nu se simte capabilă să obțină pentru a treia oară victoria într-un turneu de Mare Șlem.

Wertheim este cunoscut ca analist pentru Tennis Channel la cele patru turnee majore de tenis din lume. E vorba de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open.

Simona Halep este pregătită să revină în tenis

Jon Wertheim a comentat că Simona Halep este pregătită să revină în tenis și să se concentreze exclusiv pe acest sport. În opinia sa, jucătoarea este hotărâtă să depășească momentele dificile.

„Cred că Simona este pregătită de a juca din nou tenis, de a se concentra doar la tenis. E decisă să lase în spate momentele grele. Însă, pe de altă parte, cred că e conștientă că mai are de răspuns la câteva întrebări. Iar oamenii vor începe să o întrebe. Atitudinea ei este «nu am nimic de ascuns»”, a spus jurnalistul, conform iAM.sport.

Simona Halep
Simona Halep/SURSA FOTO: Dreamstime

Campioana a fost receptivă la ideea de a acorda interviul

Jurnalistul a menționat că Simona Halep a fost receptivă la ideea de a acorda interviul, chiar dacă știa că subiectul va viza probleme legate de dopaj și de apelul pe care l-a făcut, și că vor fi întrebări incomode. El a apreciat atitudinea deschisă a sportivei. Acesta a remarcat că jucătoarea știe să răspundă publicului care are curiozități cu privire la cazul ei. Wertheim a subliniat că este mai bine să fii transparent și să faci față întrebărilor, decât să încerci să te ferești sau să te ascunzi de ele.

Simona Halep își exprimă speranța de a participa la turneul de la Roland Garros, pe care l-a câștigat în 2018. Totuși, șansele sale de a obține un wildcard din partea organizatorilor nu sunt prea mari.

Gestul făcut de jucătoare când a fost întrebată de o victorie de Mare Șlem

Tennisuptodate remarcă faptul că și Maria Sharapova a fost depistată pozitiv. La revenirea sa în circuit nu a primit wildcard pentru Roland Garros. Situația lui Halep este complicată de faptul că a fost suspendată pentru Roxadustat, chiar dacă a susținut întotdeauna că este nevinovată. Din acest motiv, perspectivele sale de a fi invitată la Roland Garros sunt minime.

„Îi va trebui un wildcard și acolo. Realist vorbind, nu cred că ea speră să mai câștige vreun turneu de Mare Șlem. Am vorbit despre Ash Barty și i-am spus «Uite, sunt și reveniri de succes în acest sport. Fie că vorbim despre Kim Clijsters, care a revenit după ce a devenit mamă, despre Ash Barty…». Iar Simona și-a dat ochii peste cap și mi-a zis, zâmbind, că «nu cred că voi câștiga trei turnee de Mare Șlem ca Ash». Cred că în acest moment vrea doar ca să nu-și termine cariera într-o notă atât de tristă”, a mai precizat jurnalistul american.

Jon Wertheim a subliniat că tenisul s-a schimbat semnificativ în timpul celor 18 luni în care Simona Halep a lipsit din circuitul mondial. Chiar și Simona a recunoscut acest lucru.

„A stat în afara terenului mai mult de 1 an și jumătate, iar multe lucruri sunt schimbate. Și-a dat seama că loviturile din tenis au devenit mai puternice. Am fost surprins puțin de faptul că știa foarte multe dintre rezultatele consemnate în pauza ei forțată. S-a uitat la meciuri, știa cine ce a câștigat”, a mai precizat americanul.