Potrivit surselor politice, împărțirea a fost o discuție separată pe care Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor avut avut-o separat în altă încăpere de la Vila Lac. Ulterior, aceștia au venit și au anunțat ministerele și celorlalți.

Mai apoi, cele trei partide au anunțat public cum se împart ministerele în față la Vila Lac, în fața presei. Liberalii au fost nemulțumiți de negocieri, iar seara, Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Lucian Bode și Robert Sighiartău s-au reunit în Modrogan. Abia a doua zi nu au venit la negocieri.

Orban: Am avut un mandat de negociere

Ludovic Orban a fost întrebat duminică ce părere are despre acuzațiile conform cărora a cedat trei ministere importante în timpul negocierilor pentru formarea coaliției.

„Am avut un mandat de negociere. Aţi fost acolo, aţi văzut că nu au mai fost prezenţi nici a doua, nici a treia, nici a patra zi. Să ignori un adevăr evident pe care îl cunoaşte toată lumea, media, partenerii de coaliţie…Dar nu obişnuiesc să polemizez cu colegii în mass-media”, a declarat liderul PNL

Florin Cîțu: La împărțirea ministerelor au participat doar președinții partidelor

De asemenea, acesta fost întrebat și ce părere are despre faptul că Florin Cîțu l-a acuzat că a minţit în privinţa negocierilor de la Vila Lac.

„Nu cred că a spus aşa ceva premierul. Premierul a rămas cu mine la negocieri. De altfel a trebuit să invităm alţi colegi, pe Iulian Dumitrescu, pe Dan Motreanu, ca să completeze echipa. E o istorie. Nu polemizez cu colegii mei prin presă”, a răspuns Orban.

Totodată, a fost întrebat și dacă îşi face griji pentru ceea ce ar spune Rareş Bogdan despre negocierile avute în spatele uşilor închise.

„Sunt un om care este în activitatea politică de 31 de ani, nu am niciun secret, nimeni nu deţine despre mine informaţii care ar putea să îmi facă rău pentru că Slavă Domnului de-a lungul carierei mele am avut destui adversari şi oricine a avut ceva rău de spus despre mine a spus. Cele mai multe dintre ele neadevărate, chiar calomnii”, a răspuns liderul PNL.

Ludovic Orban a afirmat anterior că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău.

Potrivit declarației respective, aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare. Drept răspuns, Raluca Turcan a subliniat că adevărul este cunoscut în tot partidul iar Orban a renunţat la trei ministere importante.

„Nu are cum să fie o declarație a domnului Ludovic Orban, pentru că nu este adevărată. La împărțirea ministerelor, am fost la negocieri, au participat doar președinții partidelor, nici măcar premierul desemnat nu a participat la împărțirea acestor ministere. Deci, eu nu cred că a făcut aceste declarații că ar însemna că ar fi mințit.

Deci nu cred că este adevărat. (…) Eu tocmai v-am spus că nu avea cum, la negocieri, la momentul respectiv, când au fost împărțite ministerele, au participat doar președinții de partid, nici măcar premierul desemnat. Eram acolo cu toții. Deci nu, eu nu cred că e o declarație făcută, pentru că nu poate să fie adevărată”, a reacționat Florin Cîţu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea