Emma Răducanu are un tată român, o mama chinezoaică. Ea s-a născut în Canada şi reprezintă Marea Britanie., Cu toate acestea, mulți români au susținut că succesul din tenis este al unei românce.  Cunoscutul scriitor Radu Paraschivescu, care a vorbit despre această polemică în cadrul emisiunii Matinalii Digi FM, consideră că aşa zisa apartenenţă a ei la ţara noastră poate fi considerată o glumă.

”Are tată născut în România, atât. Ne mai aducem aminte de Bianca Andreescu, mai e româncă? Astea sunt bancuri sau cârlige electorale. Ea este o jucătoare care reprezintă Anglia la ora asta. Are un părinte de origine chineză, unul de origine română, s-a născut în Canada. Asta n-o face româncă, numele. Numele nu te face român. Există solidaritatea cu numele, pentru că avem şi noi o bucăţică din gloria Emmei Răducanu, pentru că o cheamă româneşte. Nu! Gloria este a ei, munca este a ei. Performanţa uluitoare este a ei!”, a spus Paraschivescu.

Emma Răducanu a scris istorie în tenis

Emma Răducanu este prima jucătoare din istoria tenisului care a câștigat un turneu de Grand Slam după ce a venit din calificări. La începutul US Open, Răducanu avea o cotă de 400-1 la pariuri. Totuși, ea a câștigat toate meciurile fără să piardă nici măcar un set.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, premierul Boris Johnson, dar și ducii de Cambridge – William și Catherine – au felicitat-o pe tânăra Emma Răducanu pentru câștigarea US Open 2021.

”Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale. Nu mă îndoiesc că performanța ta remarcabilă și a adversarei tale, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis. Îți transmit cele mai calde urări de bine ție și numeroșilor tăi susținători” – se arată într-un mesaj semnat de regină și postat pe site-ul oficial al familiei regale britanice.

Sursa foto: Facebook