Este vorba despre Ahmed Sami el Bourkadi. Prins de polițiști, acesta a început deja să vorbească. Trebuie menționat faptul că el este principalul suspect în cazul uciderii celor doi iubiţi din complexul Roua, Youssef Ajniyah de 25 de ani şi iubita acestuia, Vanesa Burlacu, de 23 de ani.

Deși bărbatul a încercat să își construiască un alibi cât se poate de solid, apropiați din anchetă spun că cel mai probabil acesta s-ar fi gândit de multe ori înainte și a fost atent la toate detaliile pe care presa le-a publicat până acum, arată Ziarul de Iași. 

Astfel, avocata acestuia a ținut să transmită o serie de mesaje din partea clientului său. Amintim faptul că studentul marocan cu cetăţenie canadiană a fost prins alaltăieri la Roma alături de iubita lui marocană.

El neagă orice fel de implicare în dublul asasinat și subliniază alibiul pe care îl avea. Pe de altă parte, el recunoaște că a luat masa cu cele două victime chiar în ziua crime, cu doar puțin timp înainte ca cei doi iubiți să fie uciși.

Agresorul neagă orice acuzație

Ulterior, el spune că a ajuns la spital, pentru a-şi îngriji o tăietură la mână. De aici, șirul conincidențelor prezentate de acesta devin din ce în ce mai ciudate. În acest context, contactați de jurnaliştii “Ziarului de Iaşi”, anchetatorii au declarat că “în proporţie de 99,9%”, el Bourkadi este asasinul din complexul Roua.

Totodată, sursele citate mai spun că sunt șanse mari ca Ahmed Sami el Bourkadi să știe deja faptul că anchetatorii au găsit urmele sale papilare la locul crimei, şi a justificat, şi chiar întărit totodată bănuiala anchetatorilor că suspectul şi victimele s-au întâlnit acasă la aceștia.

Pe de altă parte, tânărul nu recunoaște nici până acum că după vizită, s-ar fi întors să îi omoare pe cei doi. Ziarul de Iași scrie însă că există posibilitatea să fi existat un conflict verbal între Ahmed Sami el Bourkadi şi Youssef Ajniyah, miercurea trecută.

Mai apoi, aceştia s-au întâlnit acasă la Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Vanesa Burlacu. Cei doi iubiţi locuiau în casa închiriată cu 1.000 de euro pe lună de pe data de 1 noiembrie.

Aceași sursă spune că cel mai probabil, cei trei au stat pe veranda casei de la drum, de pe la ora 17, apoi, după câteva ore, Bourkadi a plecat, existând posibilitatea să fie băut. Aceași sursă spune că cel mai probabil, tânrul s-a întors ceva mai târziu, sub pretextul că și-ar fi uitat hanoracul. Astfel, în momentul în care Youssef Ajniyah a deschis uşa, acesta a fost înjunghiat direct.

Șirul evenimentelor

Avocatul Raluca Andrei a prezentat și ea povestea pe care Ahmed Sami el Bourkadi i-a prezentat-o.

“A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucât îşi uitase un hanorac la amicul său, care a şi fost găsit omorât. Nu a avut vreo ceartă, vreo altercaţie cu acesta, nimic, dar a fost una din persoanele care l-au vizitat înainte de nefericitul eveniment”, a spus ieri Andrei Raluca, avocatul marocanului aflat încă la Roma, în custodia italienilor.

De menționat este faptul că, acum, oamenii legii sunt obligaţi să găsească cuţitul folosit la crime, cât şi cele două telefoane mobile sustrase de la tinerii decedaţi.

Până în momentul de față nu se știe exact ce urme au găsit criminaliştii pe hainele ridicate în urmă cu două zile din locuinţa lui el Bourkadi, de pe Independenţei. Aici, tânărul locuia cu prietena lui, care se află în libertate.

Anchetatorii nu ştiu dacă fata ar fi fost complice la dubla crimă sau chiar nu ştia nimic. De altfel, tânăra a sosit în Iaşi miercuri seara, unde a şi fost audiată la Parchet, apoi a paticipat la percheziţiile din apartament.
Sejur programat dus-întors

În ceea ce privește sejurul din Italia, Ahmed Sami el Bourkadi spune că era programat de mai bine de trei săptămâni, iar biletele pentru întoarcerea în România erau și ele achiziționate.

Ce spune avocata tânărului

Totodată, avocata acestuia susține că deși tânărul își schimbase oarecum înfățișarea în momentul în care a fost găsit în Italia, sunt mai mult aspecte care trebuie dezbătute de oamenii legii.

“A făcut dovada că vacanţa aceasta, în Italia, era programată de mai bine de trei săptămâni, avea biletele de întoarcere pentru România achiziţionate. De la momentul la care a aflat că este căutat de autorităţile române, clientul meu a dorit să se întoarcă de bunăvoie acasă.

Dânsul se consideră nevinovat, nu înţelege de ce s-au dat publicităţii atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condiţiile în care nu are antecedente penale, îl cunoştea doar pe baiat, pe victima de sex masculin, iar pe prietena acestuia doar tangenţial. Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, care i se pune lui în sarcină.

A solicitat sa fie trimis repede în ţară, petru a putea da declaraţii şi a putea colabora la aflarea adevărului, renunţând chiar să aştepte traducerea documentelor din România. Nu s-a sustras, ci s-a suprapus peste acest eveniment.

Sperăm să facem lumină în acest caz cât mai repede. A mers cu taxiul, şi atunci s-a şi lovit, are şi fişa, care este în custodia autorităţilor române; într-adevăr, fişa a fost găsită la percheziţii, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Dacă era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităţilor la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuinţă; a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenţie să se sustragă sau să se ascundă. Înfăţişarea cum şi-a schimbat-o?

Purta ochelari, şi era fără barbă atunci când a fost găsit în Italia. Sunt o serie de chestiuni pe care nici eu nu le cunosc. De ce şi-a schimbat aspectul, nu ştiu nici eu. Cu siguranţă ne va lămuri şi cu porivire la aceste chestiuni”, a adăugat avocatul Raluca Andrei.