Care este adevărul despre Brexit? Cel mai probabil Marea Britanie nu va părăsi UE pentru mult timp. O spune chiar premierul Regatului Unit, Theresa May.

Ea le-a cerut membrilor Parlamentului să facă „un compromis onorabil” în ceea ce privește Brexit, sperând să obțină aprobarea Acordului Brexit negociat cu Uniunea Europeană, relatează BBC, citat de stiripesurse.

Acordul Brexit negociat de premier a fost respins deja de două ori de Parlamentul britanic. Conform informațiilor apărute în presă, Theresa May ar urma să propună din nou Acordul în fața Camerei Comunelor, săptămâna viitoare.

Într-un interviu pentru publicația Sunday Telegraph, Theresa May a transmis că dacă Acordul Brexit nu va fi aprobat, Marea Britanie „nu va părăsi Uniunea Europeană pentru multe luni, poate chiar mai mult”.

După ce Acordul Brexit a fost respins pentru a doua oară de către parlamentari. Camera Comunelor a aprobat, joi seară, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Uniunea Europeană urmează să decidă termenii și condițiile amânării. Din punct de vedere legal, Marea Britanie ar trebui să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie.