Boala de care suferea Petrică Mîţu Stoian, înainte să fie lovit de COVID! Era predispus să facă cheaguri de sânge

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir. Pacientul a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID.

„Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Așadar, regretul artist va fi depus în sala de repetiţii, unde vor sta lângă el foştii colegii şi prieteni. Totodată, în curtea ansamblului a fost amplasat un panou pe care vor rula imagini cu Petrică Mîţu Stoian.

În acest context, interpreta Niculina Stoican, directoarea Ansamblului folcloric „Maria Tănase” din Craiova, a declarat că este aşteptat să ajungă cortegiul funerar de la Reşiţa în cursul zilei de luni. Totuși, nu este cunoscută ora exactă, deoarece organele de anchetă s-au autosesizat în legătură cu decesul artistului şi a fost deschis un dosar penal.

Informațiile transmise de Niculina Stoican

„A intervenit problema cu autosesizarea autorităţilor şi atunci lucrurile cumva s-au decalat, dar astăzi va ajunge la sediul Ansamblului ‘Maria Tănase’ din Craiova, de pe strada Crişului, unde sunt aşteptată toţi cei care doresc să îşi ia rămas bun de la Petrică Mîţu Stoian. Noi, toţi colegii lui, suntem aici, pregătiţi să-i onorăm memoria aşa cum se cuvine şi aşa cum el merită. Instituţia va fi deschisă toată noaptea, nu îl vom lăsa singuri nicio secundă”, a declarat Niculina Stoican.

De asemenea, aceasta a completat că sora artistului nu a dorit iniţial ca trupul acestuia să fie supus unei autopsii, dar după autosesizarea organelor de anchetă, „lucrurile au intrat pe această procedură”.

„La Ansamblul „Maria Tănase” au fost făcute multe pregătiri pe care nu credeam că o să le facem vreodată pentru el. Cu ceva timp în urmă se pensionase, dar prezenţa lui era aici şi fără un dosar înregistrat la resurse umane, aşa că am pregătit foarte multe lucruri pe care le dăruim şi oamenilor care vor trece pe această stradă, pe strada Crişului: un panou pe care va rula un moment cu selecţii, cu imagini cu el, cu o piesă pe care toată lumea a iubit-o, cu aplauzele, sunt multe lucruri pe care le-am pregătit şi pe care le facem, pentru că atât ne-a mai rămas să facem.

Va fi depus la sala de repetiţii, unde este spaţiu, unde a repetat totdeauna şi unde se poate respecta circuitul conform legislaţiei pentru situaţia de pandemie. Va avea gardă, colegii lui nicio secundă nu îl vor lăsa singur, din momentul în care va intra în instituţie şi până va pleca de aici”, a mai spus Niculina Stoican.