“Ne aflăm cu această cifră în prognoza pe care am facut-o la începutul acestui an. Chiar dacă situația economică nu este foarte roz, ne menținem această cotă până la sfârșitul anului. Una dintre cele mai importante realizări pentru AdePlast a fost faptul că am atins poziția numărul 1 în topul companiilor de profil”, declară Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.

Compania a finalizat, în luna august, cea mai modernă fabrică de polistiren din Europa de Est, în urma unei investiții de circa patru milioane de euro, având o capacitate de producție de 700.000 mc pe an. “În luna septembrie am produs în noua fabrică de la Ploiești 22.000 metri cubi de polistiren, iar în octombrie am crescut la 28.000 metri cubi. Pentru primele două luni de funcționare, rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare, însă trebuiesă luăm în considerare că am pornit producția în plin sezon, când există cea mai mare cerere de polisiren din an”, menționează omul de afaceri.

În ceea ce privește exportul, țările cu cele mai multe comenzi livrate sunt Moldova și Ungaria. Până la sfârșitul anului vor fi livrate către Liban 400 de tone de produse “albe”destinate lucrărilor cu marmură și granit. Exporturile către Liban se fac prin divizia Adeplast Orient, deschisă la Beirut.

AdePlast are două facilităţi de producţie la Ploieşti şi la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în
stare umedă se ridică la 80.000 de tone. Unitatea de producţie de vopseluri şi tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel naţional, fiind inaugurată la începutul anului 2009 la Oradea.