Petru Luhan, fost europarlamentar PNL, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a încasat 50 de mii de euro pentru transport. Din acest motiv, DNA a decis trimiterea lui în judecată, în stare de libertate.

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, inculpatul Luhan Petru Constantin, în calitatea menționată mai sus, cu rea-credință, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport”, se arată în comunicatul instituției. Potrivit DNA, la cererile respective, inculpatul a atașat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanțe, bonuri de combustibil) având același caracter ilicit. Astfel, s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion, s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului și locul de muncă, în principiu orașele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul.

“Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obținut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro”, aus spus reprezentanții Direcției Antocorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se mai arată în comunicat.