Deputatul PNL, Gigel Știrbu, lansează atacuri dure, printr-un comunicat de presă, la adresa lui Radu Herjeu, membru CNA. Acesta critică „derapajele” lui Radu Herjeu și consideră că a încălcat grav statutul de membru CNA prin nerespectarea criteriului neutralității politice.

„Incredibil cu cât tupeu au sărit ca arși toți lacheii pesediști plantați la conducerea unor instituții publice, care ar trebui să fie autonome și independente, ca să-l atace pe Președintele României, Klaus Iohannis, care a cerut Guvernului să aplice recomandările GRECO și să desființeze Secția specială de investigare a magistraților.

Unul dintre acești lachei, Radu Herjeu, a încălcat grav statutul de membru CNA prin nerespectarea criteriului neutralității politice și a ieșit public cu un atac politic decerebrat la adresa Președintelui României. Nu este pentru prima oară când asistăm la derapajele lui Radu Herjeu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului în spațiul public.”

Gigel Știrbu a declarat că va solicita o audiere a lui Radu Herjeu în Comisia de Cultură și consideră că trebuie modificată Legea audiovizualului pentru ca astfel de „derapaje” să nu mai fie posibile.

„Voi solicita audierea imediată a lui Radu Herjeu în Comisia de cultură a Camerei Deputaților pentru încălcări grave și repetate ale reglementărilor Legii audiovizualului și a Codului etic a membrilor CNA care îi interzic orice activitate politică.

Este absolut necesară modificarea Legii audiovizualului pentru ca astfel de personaje fără coloană vertebrală să nu mai poată ocupa astfel de funcții sau dacă au astfel de derapaje, să poată fi expulzate imediat din funcția publică.”