Raportul lansat vineri mai sugerează şi că Beijingul trebuie să facă mai mult pentru a ajunge la obiectivul anual de creștere economică de aproximativ 7% de-a lungul anului 2014. "Acum, ei trebuie să înjumătăţească stimulentele", a declarat Tim Condon, economist ING, care a adăugat că activitatea economică în trimestrul al treilea ar putea cădea sub ritmul de creştere anuală.

Datele vin la peste o săptămână după mutarea-surpriză a Chinei, care şi-a devaloriza moneda, o miscare care ar trebui să ajute exporturile. În timp ce devalorizarea are nevoie de mai mult timp pentru-avea un impact, măsura indică preocupările extinse ale Beijingului în privinţa încetinirii creșterii.

Alte eforturi ale Chinei includ 4 reduceri reduceri ale ratelor dobânzii din China din Noiembrie, reducerea cantității de bani pe care băncile trebuie să le dețină în rezerve, a scutirilor de taxe și a cheltuielilor pe infrastructura accelerate.

Indicele Caixin China Manufacturing Purchasing Managers, un indicator de activitate de producție la nivel national, a scăzut în August la un minim al ultimilor 77 luni, la 47,1, comparativ cu 47,8 în luna Iulie, a anunţat Caixin Media Co și firmei de cercetare Markit.

O lectură mai sus de 50 indică expansiune față de luna precedentă, în timp ce o lectură sub 50 indică o contracție.

Datele sunt chiar mai rele decât luna Iulie, când au indicat o cădere la minimul ultimilor 2 ani.