Fiul preşedintelui grupului Samsung, Lee Kun-Hee, şi nepot al fondatorului său, Lee Jae-Yong a fost audiat săptămâna trecută timp de 22 de ore asupra unor suspiciuni de corupţie.

El ar fi primul şef de companie care ar fi arestat în această afacere care a dus la destituirea preşedintei Park Geun-Hye.

Procurorii îl acuză că i-a oferit milioane de dolari pe post de mită lui Choi Soon-sil, o veche prietenă a preşedintei Park Geun-hye, relatează şi Reuters. Choi Soon-sil este protagonista principală a scandalului de corupţie şi se află în detenţie.

Valoarea mitei date de Lee se ridică la 36,42 milioane de dolari. Acuzaţiile împotriva lui includ sperjur şi delapidare.

Un tribunal din Seul va decide miercuri dacă va emite sau nu un mandat de arestare a vicepreşedintelui Samsung Electronics.

"Prin decizia de a solicita un mandat de arestare, biroul procurorului special a apreciat că, deşi situaţia economică a ţării noastre este importantă, punerea în aplicare a legii are prioritate", a declarat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Lee Kyu-chul.

Într-un comunicat remis luni, grupul Samsung a anunţat că nu acceptă acuzaţiile de dare de mită formulate împotriva lui Lee Jae-Yong. "Decizia procurorului special e greu de înţeles", se arată în document. AGERPRES