Provident Financial înlocuieşte agenţii liber profesionişti care colectează datoriile cu angajaţi ai companiei dar până acum nu a primit suficiente cereri pentru funcţiile existente şi are aproximativ 450 de locuri de muncă vacante. Ca rezultat, colectarea datoriilor este „mai slabă” şi vânzările au scăzut. 

Miercuri, acţiunile Provident au scăzut cu aproape 20%, cel mai semnificativ declin înregistrat la Bursa de la Londra. 

„Afacerea se confruntă cu întreruperi operaţionale mai ridicate decât am planificat, din cauza reducerii numărului de agenţi în această perioadă de tranziţie”, se arată într-un comunicat al Provident Financial. 

Rata locurilor de muncă vacante a ajuns recent la 12%, mai mult decât dublu faţă de cât previziona compania. 

Problemele de la divizia de credite de consum vor duce probabil la scăderea profitului anual, a avertizat grupul britanic. Profitul înainte de taxe, exceptând elementele excepţionale, a scăzut cu 6% anul trecut, la 116 milioane de lire sterline (162,5 milioane de dolari), iar în acest an compania se aşteaptă la un câştig de 60 de milioane de lire sterline. 

Creşterea în Europa a încetinit anul trecut din cauza intensificării concurenţei din partea băncilor comerciale şi a instituţiilor financiare nebancare, în special în Polonia şi Cehia. 

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF). Grupul are peste 2,6 milioane de clienţi în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, în Mexic şi Australia. Conform rezultatelor financiare pentru anul 2016, IPF a înregistrat în regiunea Europei de Sud (România, Ungaria şi Bulgaria) o creştere a valorii creditelor acordate cu 32,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, în ceea ce priveşte numărul de clienţi, regiunea a menţinut numărul înregistrat în anul 2015, aproximativ 630.000. 

AGERPRES