Modelul va fi disponibil pe bază de comandă, într-o serie limitată, începând din primul trimestru al anului 2019. Hyundai Kona Iron Man este cel mai recent proiect dezvoltat în urma colaborării studiourilor Marvel cu Hyundai, după ce în vara aceastui an Veloster Turbo, Kona și Santa Fe au apărut în producția Marvel Studios „Omul Furnică și Viespea.”

„Colaborarea Hyundai – Marvel ne oferă oportunitatea de a interacționa cu oameni pasionați de lumea super-eroilor”, a declarat Vicepreședintele Minsoo Kim, directorul diviziei de marketing a Hyundai Motor Company. „Ne dorim să creăm experiențe care să rezoneze cu audiența Marvel, iar Kona Iron Man este exemplul perfect prin care am reușit să mixăm cele două lumi.”

„Suntem încântați de acest parteneriat”, a menționat Dean Evans, Chief Marketing Officer la Hyundai Motor America. „Încă din primul moment în care am văzut Kona, am identificat o sinergie între dinamismul modelului Hyundai și caracterul lui Iron Man (Tony Stark). Rezultatul este o ediție specială remarcabilă care va avea succes, cu siguranță, nu doar printre fanii eroilor Marvel.”

 

„Să vedem această mașînă pe piață este un vis împlinit”, a adăugat Mindy Hamilton, Marvel SVP Global Partnerships & Marketing. „Când ai crescut citind benzi desenate visezi că tehnologia și toate acele invenții vor deveni realitate.”

Designul are că sursă de inspirație costumul special al personajului principal. Ediția Kona Iron Man are  o semnătură luminoasă unică care preia formă ochilor măștii lui Iron Man, în timp ce prinderea centrală și grila cromată împrumută elemente distinctive de pe masca protagonistului. Modelul este dotat cu jante speciale din aliaj de 18 inci, fiind disponibil exclusiv în combinația de culori roșu Iron Man și gri mat. În interior, semnătura lui Tony Stark ornează planșă de bord, iar schimbătorul de viteze, consola centrală, scaunele și sistemul Head-Up Display au fost inspirate de același univers fascinant.