Cervates, poreclit „El Mencho”, este un fost polițist , transformat in asasin, care l-a detronat pe „El Chapo”.

Inițial recompensa pentru capturarea bărbatului a fost de cinci milioane de dolari, însă, pentru că își doresc să îl captureze cât mai curând pe cel mai căutat infractor din întreaga lume, autoritățile americane au anunțat că recompensa oferită pentru capturarea sa va fi de 10 milioane de dolari.

 

Guvernul american a anuntat ca orice informatie despre criminal este bine primita, dar si ca vor exista recompense. Cel mai cautat infractor din lume a ajuns la varsta de 52 de ani si si-a construit un real imperiu in ceea ce priveste crima organizata. Exista informatii potrivit caruia cartelul sau ar fi ajuns sa stranga, inca din anul 2011, atunci cand a fost fondat, o avere impresionanta. Suma se ridica la 50 de milioane de dolari, existand legaturi adance cu alte organizatii criminale, din foarte multe state.

„Cartelul Jalisco Noua Generatie face parte dintre cele cinci organizatii criminale transnationale cele mai periculoase din lume”, a spus Jeff Sessions, ministrul american al Justitiei, citat de B1.ro.

De asemenea, s-a deschis si o linie telefonica speciala pentru culegerea informatiilor legate de infractorul de origine Mexicana. Fostul politist transformat in asasin s-ar face vinovat de foarte multe ilegalitati, printre care si trafic de droguri.