Producatorul IT Acer a inregistrat in trimestrul al patrulea al anului trecut o crestere de 36.4% in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) si a devenit lider pe piata notebook-urilor din acesta regiune printr-o crestere de 38.8%, informeaza o analiza a institutului de cercetare Gartner. Totodata, Acer a inregistrat o crestere de peste 30% anul trecut la sectiunea desktop-uri. In Romania, Acer a ocupat in 2006 locul al cincilea la sectiunea notebook-uri, cu o cota de piata de 12.4%.

“Concentrarea pe aceste directii a generat si va continua sa genereze noi oportunitati si surse de venit pentru Acer: rezultatele financiare din trimestrul al patrulea al anului 2006 confirma faptul ca suntem producatorul de PC-uri cu cel mai accelerat ritm de crestere pentru al treilea an consecutiv”, a declarat Gianfranco Lanci, presedintele Acer Inc.

 

Acer a crescut anul trecut cu 28% pe piata de videoproiectoare in regiunea EMEA fata de 2005, si a atins o cota de 7.38%. In Europa de Vest, Acer si-a consolidat pozitia de lider pe piata monitoarelor LCD in ultimul trimestru al anului 2006, prin vanzarea a peste 1,5 milioane de monitoare, obtinand o cota de piata de 22.3%.

In Romania, Acer isi propune anul acesta sa devina lider pe piata de notebook-uri, cu o cota de 20% si sa se situeze intre primii zece producatori pe piata de PC-uri. Totodata, obiectivele Acer pentru Romania includ un loc intre primele cinci companii din segmentul producatorilor de monitoare LCD, anul trecut compania obtinand o cota de piata de 5.1% pe acest segment in Romania. 

Anul trecut, Acer a incheiat parteneriate strategice cu Yamaha Factory Racing, cu  F.C. Barcelona, Ferrari, F.C. Internazionale Milano, Vodafone, Hitachi Data System si GE Finance, cu scopul de a-si dezvolta produsele si serviciile.  

Totodata, compania  a instaurat o noua structura organizationala pentru diviziile de Vanzari si Marketing din regiunea EMEA. In urma modificarii s-au creat doua noi divizii separate, una dedicata dezvoltarii sectorului Small Business si a solutiilor dedicate sectorului Enterprise, iar cealalta dedicata dezvoltarii de solutii complete si usor de folosit in categoria produselor IT, Digital Home si Convergenta. 

Compania IT Acer produce si distribuie PC-uri si notebook-uri, servere si medii de stocare, ecrane, periferice si echipamente e-business. Acer Inc. are in prezent 5600 de angajati in peste 100 de tari din intreaga lume, iar in 2005 veniturile companiei au fost de 9.7 miliarde de dolari.

Sursa: Capital 23 Martie 2007