"Mai mult de jumătate din totalul angajaţilor din economia naţională lucrează în cadrul IMM-urilor şi numărul accidentelor mortale este de două ori mai mare în întreprinderile cu mai puţin de 50 de angajaţi decât în cele mari, unde organizarea privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă este mai riguroasă. Se observă încă o insuficientă dezvoltare a culturii de sănătate şi securitate în muncă la nivel de IMM-uri" a arătat Mariana Basuc.

Evenimentul, organizat de Inspecţia Muncii şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, s-a desfăşurat joi, la Slatina, la sediul Alro.

În cadrul sesiunii de informare, reprezentaţi ai Inspecţiei Muncii, dar şi ai angajatorilor din judeţul Olt au discutat despre legislaţia naţională de securitate şi sănătate în muncă, despre armonizarea acesteia cu directivele europene, despre evaluarea riscurilor profesionale în IMM-uri precum şi despre bune practici de securitate şi sănătate în muncă.

Vorbitorii au subliniat că accidentele de muncă au costuri ascunse, care uneori pot distruge o afacere, precum unele cheltuieli de judecată, amenzi, afectarea imaginii companiei.
Sursa: Agerpres