Academia Mouratoglou ar putea fi anchetată, consideră jurnalistul Todd Scoullar

Probleme pentru Academia Mouratoglou? Todd Scoullar este un jurnalist renumit din Australia, cu o experiență de 12 ani în calitate de antrenor. El a exprimat o reacție surprinzătoare în legătură cu posibilele metode îndoielnice ale Academiei Mouratoglou.

Todd Scoullar, reputat jurnalist din Australia, a prezentat o perspectivă intrigantă despre cazul de dopaj care i-ar putea distruge cariera Simonei Halep și despre un scenariu care ar putea să o includă chiar și pe Serena Williams.

Perspectiva lui Scoullar este că, în cazul descoperirii unor nereguli la celebra Academie Mouratoglou, s-ar putea desfășura o anchetă cu repercusiuni istorice.

Într-un interviu acordat iAMsport.ro, Todd Scoullar, un jurnalist de seamă din Australia, a discutat despre afirmațiile făcute de sportiva Sara Maria Popa privind dopajul. Totodată, el a vorbit și despre controversatul caz al Simonei Halep.

Reamintim declarația făcută în urmă cu câteva zile de Sara Maria Popa:

„Am fost când aveam 12 ani. Am jucat la Academia Mouratoglou. Este adevărat, de la o vârstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe. La juniori, nu te controlează cei de la Anti-doping.

Te lasă un pic să mai creşti, să împlineşti 17 ani şi de atunci încep controalele mai intens. Jucătorii şi părinţii trebuie să fie de acord. Li se dă o foaie şi trebuie să semneze să fie de acord să ia acea substanţă”, declara Sara Maria Popa.

Cu toate acestea, ulterior, tânăra tenismenă din România și-a retras acuzațiile și și-a cerut scuze.

Ar fi o investigație istorică, cu repercusiuni uriașe asupra Serenei Williams

Întrebat dacă eventualele dezvăluiri despre Academia Mouratoglou ar putea afecta chiar și reputația Serenei Williams, fostă elevă a antrenorului francez, jurnalistul din Australia a oferit o perspectivă interesantă.

Potrivit lui, dacă s-ar identifica anumite nereguli, nu doar Serena Williams ar fi afectată.

„Doamne, asta ar deschide o cutie de viermi, nu-i așa?! Cred că ar trebui să mai treacă mult timp înainte de orice fel de investigație, care ar fi istorică, în cazul Serenei. Dar, după cum spui, nu este fără precedent. Marion Jones a fost “iubita” Americii și a fost condamnată. Așa că orice este posibil.

Nu văd să se petreacă așa ceva, dacă nu se întâmplă mai întâi o investigație completă în academie.

DACĂ… s-ar descoperit ceva, atunci presupun că următorul pas ar fi să se analizeze mai atent toți acei sportivi aflați sub supravegherea lui Patrick, ceea ce ar include-o, teoretic, și pe Serena”, a declarat Todd Scoullar.

Todd Scoullar a adus în discuție capacitatea sportivilor de a atinge performanțe remarcabile și fără a recurge la dopaj. El susține că organismul uman este înzestrat cu o capacitate extraordinară.

Potrivit lui, corpul uman poate realiza performanțe impresionante și fără a apela la „ajutorul” substanțelor interzise.

„Cred, în mod absolut, că sportivii sunt capabili să aibă rezultate și să performeze la cel mai înalt nivel fără dopaj. Nu cred că cineva poate ști vreodată, cu adevărat, cât de răspândit este dopajul, dar fanul naiv al sportului din mine crede că organismul uman este capabil de lucruri extraordinare fără substanțe exterioare.

Dacă ne concentrăm doar asupra tenisului, atunci da, substanțele dopante îți pot crește forța sau rezistența.

Însă există atât de mulți alți factori și nuanțe atunci când vine vorba de acest sport, încât dopajul singur nu ar oferi același efect pe care l-ar putea avea în atletism, ciclism, haltere, etc”, a explicat jurnalistul.