Cea mai mare cerere pentru absolvenții de MBA/ EMBA se va înregistra în sectoarele consultanță (creștere preconizată de 55% în 2011 față de 2009), servicii financiare (54%) și tehnologie (47%).

„La debutul crizei, rata de recrutare în cadrul acestui segment s-a prăbușit. Din fericire, a fost o tendință de scurtă durată”, comentează directorul companiei, Nunzio Quacquarelli, într-un articol acordat Busienss Week.

Este de remarcat, totuși, că piețele care caută specialiști în business sunt cu precădere cele emergente. Astfel, în timp ce statele vest-europene au înregistrat în 2010 o creștere a angajărilor de doar 3%, iar SUA, de 9%, în Rusia, de pildă, evoluția a fost de nu mai puțin de 22%, iar în regiunea Asia – Pacific ponderea a urcat până la 30%, cele mai active piețe fiind China, India, Australia și Singapore.

Explicația, crede Nunzio Quacquarelli, este simplă: „creșterea rapidă a PIB-ului în aceste state le-a făcut foarte atrăgătoare pentru companiile multinaționale, care lasă mare parte din detaliile intrării pe aceste piețe în sarcina absolvenții unor programe de business.”