În cadrul acţiunilor de control în domeniul construcţiilor realizate miercuri, inspectorii de muncă au identificat 35 de angajatori pentru care 115 persoane desfăşurau activitate în baza fişei de identificare prevăzută de H.G. nr. 488/2017, iar 12 persoane au declarat că nu au semnat contract de muncă cu angajatorii pentru care prestau activitate, potrivit comunicatului transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Obiectivele acțiunilor de verificare

Acţiunile de verificare au avut ca obiective identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

La acţiunile de control au participat 15 inspectori de muncă: 8 inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată şi 7 inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă.

Trebuie menționat că la controale au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Aplicarea sancțiunilor contravenționale

După verificarea tuturor documentelor, inspectorii de muncă vor finaliza acţiunile de control iniţiate, prin aplicarea sancţiunilor contravenţionale şi a măsurilor de remediere care se impun, transmite Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă (ANOFM).