UPDATE
“Urmare a măsurilor proactive de asigurare a funcţionalităţii site-uluiwww.cnadnr.ro, găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în cursul zilei de 23.04.2018 a fost identificată o breşă de securitate care ar fi putut fi exploatată de un atac informatic. Menţionăm că site-ul este găzduit pe infrastructura STS şi este administrat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Ca urmare a vulnerabilităţii sesizate de specialiştii STS, de comun acord cu CNAIR, proprietarul şi administratorul site-ului www.cnadnr.ro, s-a luat măsura opririi accesului la conţinutul acestuia până la remedierea problemelor de către administrator”, a informat STS, prin intermediul unui comunicat.

Conform STS, site-ul Companiei de Drumuri va fi accesibil publicului după ce reprezentanţii CNAIR vor confirma că au fost eliminate vulnerabilităţile semnalate şi ulterior executării procedurilor de verificare de securitate.

Reprezentantanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-au spus că site-ul nu este funcțional de câteva ore.

„Chiar dacă site-ul nu este funcțional nu sunt problenme cu plata rovinietei. Șoferii pot achita contravaloarea rovinietei, singura problemaă este că aceștia nu pot verifica valabilitatea rovinietei”, ne-au explicat reprezentanții  Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.