Doliu în Polonia! Jerzy Kasperczyk a murit

Într-o zi înnorată de tristețe, lumea afacerilor plânge pierderea colosală a miliardarului polonez Jerzy Kasperczyk, mintea creativă din spatele imperiului alimentar Maspex, cunoscut pentru băuturile sale răcoritoare, precum Tymbark, Nestea și Tedi.

Conform informațiilor oferite de Gazeta Krakowska, magnatul polonez a părăsit această lume pe data de 26 martie 2024. Vestea cutremurătoare a trecerii sale pe Lumea de Dincolo s-a răspândit ca un vârtej, lăsând în urmă o lume de afaceri în doliu profund.

Înmormântarea sa a avut loc marți, 2 aprilie 2024. O ceremonie care a adunat în jurul său oameni care l-au iubit.

Despre Jerzy Kasperczyk

La doar 62 de ani, Jerzy Kasperczyk a fost un pilon al economiei poloneze. Anul trecut, s-a clasat pe locul 44 în prestigioasa listă a celor mai bogați 100 de polonezi, potrivit revistei Forbes. A avut active impresionante evaluate la circa 350 de milioane de euro. A fost un exemplu de succes.

În ciuda succesului său, a păstrat un profil discret, evitând reflectoarele. A preferat să-și lase munca să vorbească în locul său. A fost adesea numit „milionarul fără chip”, un om misterios ale cărui creații au adus bucurie și gust bun în casele oamenilor.

Lăsând în urmă o moștenire impresionantă și o amprentă în lumea afacerilor și în inimile oamenilor, Jerzy Kasperczyk va rămâne mereu în memoria oamenilor ca un vizionar și un om de afaceri de excepție.

Despre Maspex

Fondată în anul 1992, Maspex a devenit unul dintre cei mai mari producători de alimente din Europa Centrală și Europa de Est. Oferă peste 4.000 de produse. Anul acesta, Maspex a fost onorat cu premiul „Expansive Exporter 2022”.

Maspex este un lider de necontestat în domeniul sucurilor, nectarurilor și băuturilor răcoritoare în țări precum Polonia, Cehia, Slovacia și România. De asemenea, este unul dintre principalii producători în Ungaria, Bulgaria, Lituania și Letonia.

În Polonia, Maspex se situează în fruntea pieței de paste. De asemenea, compania este lider pe segmentele de gemuri și sosuri și joacă un rol important în producția de produse ”ready meal”, ketchup și conserve de legume. Maspex domină piața de produse instant în Europa Centrală și de Est. Maspex este lider în vânzările de vodcă și este cel mai mare importator de băuturi spirtoase din Polonia.