A murit fostul fotbalist Adrian Petrache

Fostul fotbalist al clubului Dacia Unirea Brăila, Adrian Petrache, s-a stins din viață, marți seara, la vârsta de 64 de ani. Anunțul decesului a fost făcut miercuri chiar de către clubul de fotbal de ligă a treia pe care l-a slujit, pe pagina sa oficială de Facebook.

”Clubul Dacia Unirea Brăila îşi exprimă regretul şi profunda tristeţe pentru trecerea în nefiinţă a fostului nostru jucător, Adrian Petrache (Babacu), cel care s-a stins din viaţă ieri seară, 05.12.2023, la doar 64 de ani”, se arată în comunicat.

Adrian Petrache a debutat în fotbal la vârsta de 11 ani, sub îndrumarea antrenorilor Octavian Ulman și Vasile Coteț.

Considerat o legendă a fotbalului brăilean, Petrache a devenit cunoscut ca unul dintre cei mai talentați executanți de lovituri libere din România în perioada 1979-1989. Primul său meci pentru echipa brăileană a avut loc în sezonul 1978-1979, iar el a evoluat inițial pe postul de mijlocaș.

”A jucat un deceniu în slujba fotbalului brăilean, ajungând sa facă performanţă cu echipa de la malul Dunării, fiind unul dintre liderii echipei”, se mai arată în comunicat.

Petrache a mai jucat la FC Brăila, Metalul Bocşa şi CSM Râmnicu Sărat.

A murit și Terry Venables

La sfârșitul lunii trecute, Terry Venables, legendă a fotbalului englez a murit la  80 de ani. Suporterii români, în special cei ai Stelei, îl cunosc foarte bine din postura de antrenor al Barcelonei. Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 împotriva catalanilor conduşi de pe bancă de Venables.

Ca jucător, Terry Venables a jucat pe postul de mijlocaş şi a strâns peste 500 de meciuri la club între anii 1960 şi 1975. Cea mai mare parte a carierei de jucător a petrecut-o la Chelsea, QPR (Queens Park Rangers) şi Tottenham. A bifat şi două selecţii pentru naţionala Angliei.

Apoi, ca antrenor, Terry Venables a condus naţionala Angliei între 1994 şi 1996. A ajuns în semifinalele Euro 96, pe teren propriu.

El a mai antrenat Crystal Palace, QPR, Barcelona, Tottenham, Middlesbrough, dar şi naţionala Australiei.

Poreclit „El Tel”, Venables a câștigat ca antrenor campionatul Spaniei cu FC Barcelona din postura de antrenor. A ajuns cu catalanii până în finala Cupei Campionilor Europeni, pierdută la penalty-uri contra Stelei.

În 1991, Venables a pus mâna pe trofeul Cupei Angliei alături de Tottenham.

În 2014, Venables și cea de-a doua soție a sa, Yvette, au deschis un hotel de tip boutique și un restaurant în Penaguila, Spania, pe care l-au condus timp de cinci ani.

Anterior, Yvette ajutase la conducerea clubului privat al lui Venables, Scribes West, din Kensington.

„Suntem total devastaţi de pierderea unui soţ şi tată minunat, care s-a stins în pace ieri, după o lungă boală.

Am cere să ni se acorde intimitate în acest moment incredibil de trist pentru a ne permite să plângem pierderea acestui om minunat pe care am fost atât de norocoşi să îl avem în viaţa noastră”, este mesajul transmis duminică, 26 noiembrie, de familia legendarului sportiv englez, potrivit Daily Mail.