A fost creat cel mai mic cip implantabil din lume! Are potențialul de a schimba lumea medicală

În momentul de față, noul cip este considerat a fi cel mai mic cip implantabil din lume. Potrivit celor scrise de Elite Readers, acesta are și capacitatea de a trata boli sau a contribui la funcțiile fiziologice.

De asemenea, cipul minuscul poate fi văzut numai prin microscop deoarece are o mărime mai mică de 0.1 mm3.

Cipul poate monitoriza tensiunea arterială, glucoza, temperatura și nu numai

„Voiam să vedem cât de mult putem să împingem limita de mărime a unui cip funcționabil.  Această nouă idee a unui cip pe post de sistem este un cip care poate funcționa de unul singur precum un sistem electronic complet.

Acesta ar trebuie să fie revoluționar pentru dezvoltarea de dispozitive medicale wireless în miniatură care pot înregistra lucruri diferite, pot fi folosite în aplicații medicale și eventual aprobate pentru utilizarea umană”, a explicat Ken Shepard, liderul studiului.

Cipul a fost proiectat de un student

Potrivit sursei menționate, cipul a fost proiectat de către Chen Shi, un student la medicină.

„Design-ul lui Shi este unic în eficiența sa volumetrică, adică volumul de funcții care pot fi incluse într-o cantitate anume. Comucațiile RF tradiționale nu sunt posibile pentru un dispozitiv de această mărime din cauza lungimii de undă a undelor electromagnetice. Deoarece lungimea de undă a ultrasunetelor este mult mai mică (…) echipa a folosit ultrasunetul pentru a porni și a comunica cu dispozitivul într-un mod wireless”, completează Ken Shepard.

În momentul de față, echipa respectivă speră să facă cipurile injectabile printr-un ac hipodermic și să poată comunica cu ele prin tehnologia ultrasunetelor.

„Ultrasunetul continuă să crească în importanță clinică, în timp ce noi unelte și tehnici devin disponibile. Astfel, descoperirea continuă trendul”, a punctat Elisa Konofagou, membru al echipei.

Sursă foto: Dreamstime