Într-un clasament întocmit de Bloomberg, banca franceză BNP Paribas este cea mai mare bancă din lume după active, urmată de banca britanică HSBC (cu active de 1.976 miliarde de euro).

HSBC ar putea de asemenea angaja jurişti în Italia pentru a examina problemele legale referitoare la deţinerea unei participaţii de peste 5% în banca italiană, susţine ‘La Repubblica’. Conform publicaţiei italiene, alte bănci interesate de cumpărare unor active ale UniCredit sunt Banco Santander (Spania) şi Societe Generale (Franţa).

‘Ne aşteptăm la o contribuţie semnificativă de la divizia UniCredit din Europa Centrală şi de Est datorită creşterii economice mai rapide din această regiune’, a afirmat săptămâna trecută noul manager general al celei mai mari bănci din Italia, Roberto Nicastro.

De asemenea, a explicat Nicastro, în următoarele săptămâni urmează să fie anunţat numele noului şef al operaţiunilor UniCredit din Europa Centrală şi de Est, după ce fostul director al diviziei, Federico Ghizzoni, l-a înlocuit în septembrie pe Alessandro Profumo în funcţia de director general al băncii italiene.

Profitul net al UniCredit SpA a scăzut în trimestrul trei din 2010 cu 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut, sub aşteptările analiştilor, deoarece veniturile mai mici din activităţile de tranzacţionare nu au fost compensate de scăderea provizioanelor pentru creditele neperformante.

În perioada iulie-septembrie 2010, UniCredit a realizat un profit net de 334 milioane de euro (460 milioane de dolari), în scădere faţă de 394 milioane euro în trimestrul trei 2009. Analiştii se aşteptau la un profit net de 388 milioane euro.

În trimestrul trei 2009, profitul din activităţile de tranzacţionare a scăzut la 381 milioane de euro, faţă de 715 milioane de euro în perioda similară a anului trecut, în timp ce veniturile nete din dobânzi s-au menţinut neschimbate, la 4 miliarde de euro.

Provizioanele pentru creditele neperformante au scăzut în perioada iulie-septembrie 2010 la 1,6 miliarde de euro, faţă de 2,2 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut. Costurile, care includ compensaţia de 40 milioane de euro acordată lui Alessandro Profumo, care a demisionat în septembrie din funcţia de director general al băncii italiene, au crescut cu 3%, la 3,9 miliarde de euro.

În România, UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil ‘one-stop-shop’ de servicii financiare, de care beneficiază în prezent circa 600.000 clienţi prin intermediul a 242 de sucursale.

Banca furnizează în România o gamă largă de produse şi servicii specializate prin partenerii săi – UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance şi UniCredit Processes and Administration.
SURSA: Agerpres