"Se spune că toamna se numără bobocii. Putem spune că toamna se numără kilometrii de autostradă finalizaţi. Este vorba despre tronsonul de 54 de km din autostrada Transilvania. Anul acesta vom finaliza pe lângă cei 12 km de aici, cei 20 de km din Bucureşti şi cei 14 km de la Sibiu din coridul 4. Anul acesta vor fi finalizaţi 46 de km de autostradă, dacă la aceştia îi adăugăm pe cei de anul trecut, cei 42 de km, 14 km la Ploieşti şi 14 la Timişoara", a declarat Emil Boc înainte de a testa autostrada şi în maşină împreună cu ministrul Transporturilor.

"Prioritatea este a folosi banii europeni pentru construirea de autostrăzi", a declarat Anca Boagiu la inaugurare.

Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilău, au fist inauguraţi în urmă cu un an, la 1 decembrie 2009.

Directorul de comunicare al constructorului american Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat la finele lunii octombrie că tronsonul Turda-Câmpia Turzii poate fi deschis traficului rutier începând cu luna noiembrie şi că lucrările ar putea continua pe tronsonul 3C, între Suplacu de Barcău şi Borş.

El a precizat că Bechtel mai are de primit din partea statului aproximativ 90 milioane euro pentru lucrările realizate în anul 2010.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.
SURSA: EVZ