Mai precis, fondul de investiții a lui Soros a cumpărat obligațiuni europene deținute formal de MF Global Holdings, fondul care a dat faliment sub conducerea lui Jon Corzine.

Conform celor de la Wall Street Journal, câștigul lui Soros, cel puțin deocamdată, este că a cumpărat obligațiunile cu discount de la KPMG, administratorul care se ocupă de falimentul MF Global.
MF Global era unul dintre cei mai mari brokeri pe derivative din America și era condusă de un fost șef de la Goldman Sachs.
Conform Bloomberg, grupul condus de Jon Corzine a intrat în faliment după ce a făcut pariuri pe datoriile suverane ale Europei.
MF Global avea o expunere pe obligaţiunile ţărilor europene de 6,3 mld. dolari. Anul trecut compania a investit masiv in obligaţiuni italiene, spaniole, portugheze şi irlandeze, pariind că acestea vor reveni pe creştere anul acesta.
Pe 25 octombrie compania raportase o pierdere trimestrială de 191,6 mil dolari şi, în urma faptului că agenţiile de rating o trecuseră la categoria "junk", încercase o vânzare în ideea de a evita falimentul.

MF Global a făcut parte din grupul ED&F Man, o companie care-şi are rădăcinile în 1783.