9 milioane de vaccinuri CureVac vor ajunge în România. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că, zilele trecute, a semnat pentru o comandă de încă 9 milioane de vaccinuri anti-coronavirus de la compania germană CureVac.

“Premierul şi-a exprimat deja disponibilitatea pentru a aloca resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile.

Ministerul Sănătăţii a semnat, zilele trecute, o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri CureVac, unul dintre produsele care încă nu a fost aprobat, dar există încă o înţelegere clară că dacă procesul va merge mai departe, dacă vaccinul va fi aprobat, va ajunge în cantităţi rezonabile – cum spuneam, vorbesc de 9 milioane de doze – şi în România”, a spus ministrul.

9 milioane de vaccinuri CureVac vor ajunge în România. Există mai multe  centre de vaccinare cu circuit închis

În cadrul aceleiași declarații de presă, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat că  în prezent, în România, există mai multe centre de vaccinare cu circuit închis decât cu circuit deschis.

“30% din vaccinări sunt în afara platformei de vaccinare. Există platformă de programare şi există Registrul Naţional pentru Vaccinare. Acestea două trebuie puse împreună. (…) Avem, în acest moment, mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis.

Centre cu circuit deschis înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte din populaţia României, doar anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează”, a arătat demnitarul.

România vrea să vaccineze 10,4 milioane de români până la finalul lunii septembrie

”Campania de vaccinare merge bine.
Toate țările depind de numărul de doze de vaccin. Totuși, datele arată clar că Romania este printre țările care au pregătit foarte bine aceasta campanie.

Continuam în același ritm și păstrăm obiectivul de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie și cel puțin 1.2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie.

Foarte important!
În continuare trebuie să respectăm regulile de protecție anti-coronavirus PESTE TOT și TOT TIMPUL. Doar așa am reușit să reducem numărul de infectări până acum.”, notează Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan