Compania furnizează servicii de alimentare cu apă, colectare şi tratare a apei uzate pentru municipiul Brăila, cât și pentru alte trei localităţi urbane (Ianca, Făurei şi Însurăţei), precum şi unui număr de 41 de comunităţi rurale din judeţ.
Programul de investiţii vizează extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în cadrul a 45 de unităţi administrativ-teritoriale care reprezintă aproape două treimi din populaţia judeţului Brăila.
Ca urmare a proiectului, peste 300.000 de locuitori din zona în care se derulează proiectul vor beneficia de acces la servicii sigure de alimentare cu apă și canalizare. 
Împrumutul în valoare de 8,8 milioane de euro acordat de BERD reprezintă un sub-proiect care face parte din Programul Regional Cadru de Co-Finanţare prin Fondul UE de Coeziune (R2CF) în valoare de 200 milioane de euro, care a fost lansat în 2010 pentru a susţine investiţiile în infrastructura de apă şi apa uzata din România, cât şi pentru a ajuta municipalităţile să absoarbă finanţarea disponibilă din Fondul de Coeziune al UE.
Se estimează că Programul Cadru de Co-Finatare va mobiliza investiţii suplimentare în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro în infrastructura de alimentare cu apă şi de colectare şi tratare a apelor uzate din România.
De la începutul activităţii sale în România, BERD a alocat peste 5,4 miliarde de euro în diferite sectoare ale economiei ţării.

Te-ar putea interesa și: