În ceea ce priveşte ameninţările malware cele mai dăunătoare, troienii au cauzat cele mai multe incidente (59% din toate cazurile), urmaţi de viruşii tradiţionali (12%) şi viermi (9%).

Clasamentul celor mai frecvente ameninţări malware este dominat de troienii generici, urmaţi de downloader-e, exploit-uri şi adware. Trebuie menţionată prezenţa troianului Lineage, un troian mai vechi care continuă să se răspândească şi să infecteze sistemele.

Thailanda, China, Taiwan, Rusia şi Turcia ocupă poziţii de top în clasamentul ţarilor cu cel mai mare număr de infecţii (peste 50% din calculatoarele scanate infectate cu malware). Alte “paradisuri malware” tradiţionale, cum ar fi Brazilia sau Polonia, sunt în scădere.

România, Austria, Finlanda, Germania sau Suedia au avut printre cele mai puţin infectate calculatoare în ianuarie, cu procente de până în 30%. Spre comparaţie, 51% din calculatoarele bulgarilor şi turcilor şi peste 45% dintre computerele polonezilor au fost afectate de ameninţările informatice ale începutului de an.