În această perioadă de pandemie au existat însă și antreprenori care au văzut oportunități acolo unde nu mai părea nimic de făcut și mulți dintre aceștia fie și-au regândit total planul de business, fie au început o nouă afacere. 

Analizând atent piața de la început de 2021 și până în prezent, am descoperit 5 idei de afaceri care sunt în plină expansiune în această perioadă. 

5 afaceri de succes în pandemie 

Magazine online pe nișa de lenjerii de pat 

Antreprenorii cu viziune s-au gândit foarte bine la situația românilor din pandemie și au descoperit astfel nevoia primară a acestora – nevoia de confort. Cum au petrecut mai mult timp ca niciodată în propriile locuințe, românii au avut nevoie de confort, iar cel mai mare confort îl oferă un somn odihnitor, iar pentru un somn odihnitor ai nevoie de lenjerii de pat de bună calitate

Magazinele online ce s-au axat pe nișa de lenjerii de pat au dat lovitura în pandemie și au un real succes în anul 2021. Investiția inițială a unui astfel de business se aplică pe: creare site, creare firmă și contractare producători sau comercianți en gross de lenjerii de pat. 

Firmă de curățenie 

O altă nevoie a românilor în pandemie, care  s-a manifestat mai mult ca o obligativitate, a fost la nivel de curățenie. Până în această pandemie, oamenii moderni nu au simțit necesitatea unui spațiu impecabil, iar antreprenorii au văzut această oportunitate lansându-și propriile firme care ofera servicii de curatenie.

O firmă de curățenie reprezintă chiar după terminarea perioadei de pandemie un business sigur pentru că oamenii deja au conștientizat beneficiile unui astfel de serviciu. 

Indiferent că te vei axa pe servicii curățenie la domiciliu, servicii de curățenie birouri, servicii de curățenie hale industriale sau alte tipuri de clădiri, acest business este unul sigur.

Producător și montator de plase de țânțari

Țânțarii și insectele nu sunt dorite în nicio încăpere, iar afacerea de tip producător plase de țânțari sau vanzarea de kituri cu plase de insecte este un real succes. Insectele apar în special în timpul sezonului cald, dar plasele de insecte nu trebuie să fie privite doar pentru acest scop ci și pentru puterea lor de a filtra aerul din exterior de poluanți. Astfel, nișa plaselor de insecte nu este un business sezonier, ci o afacere de lungă durată care va rămâne tot timpul în picioare. 

Cofetărie naturală 

Pandemia a dus la creșterea stărilor depresive și de anxietate, iar un remediu pentru astfel de probleme – cel puțin de moment – este ciocolata. Este bine cunoscut faptul că un consum regulat de ciocolata crește nivelul hormonului de fericire – serotonina -, iar din ce în ce mai mulți români s-au îndreptat către cumpărarea de produse dulci.

Antreprenorii care au deschis în această perioadă un business de tip cofetărie cu ingrediente naturale au avut un real succes, mai ales în orașele mari. 

Lavandă 

Un alt business de succes în perioada pandemică și mai ales în 2021 este cultura de lavandă. În această perioadă, oamenii au fost mai conștienți ca niciodată de cel mai mare beneficiu al lavandei: puterea de a calma. Cum stresul și anxietatea au crescut, vânzările de produse pe bază de lavandă au crescut, de asemenea.

Pentru un astfel de business este nevoie de un teren agricol, dar și de un cumpărător industrial de lavandă. În momentul actual, prețul pe un hectar de lavandă poate ajunge și la 10.000 de euro.