InternetCorp a anunţat, miercuri, că fondul de investiţii 3TS Cisco Growth a cumpărat un pachet minoritar din acţiunile firmei, prezentă pe piaţa online media.

Valoarea tranzacţiei şi dimensiunea pachetului de acţiuni preluat de fondul de investiţii nu sunt specificate. „InternetCorp completează foarte bine portofoliul actual al 3TS Cisco Growth Fund, ţinând seama de interesul fondului pentru companiile de dimensiune mică şi medie din sectoarele de tehnologie, media şi comunicare din centrul şi estul Europei. România este a doua mare ţară membră a Uniunii Europene din zona central-estică, zonă care se caracterizează printr-un trend dinamic al utilizării Internetului”, a declarat, în comunicat, József Kövér, partener 3TS Capital Partners.

InternetCorp are un portofoliu format din 14 pagini de Internet, din categoriile business, ştiri şi stil de viaţă, cele mai vizitate fiind wall-street.ro, 9am.ro, kudika.ro, yuppy.ro şi garbo.ro.

Conform companiei, are peste două milioane de vizitatori unici pe lună în reţea şi deţine o cotă de peste 10% din piaţa e-advertising din România.InternetCorp a fost fondată în 2005, iar acţionarii au fost companiile Depracell Limited, Ressaniaco Limited şi Arnaka Limited, firme înregistrate în Cipru, fiecare cu câte o treime din capital, conform datelor publicate în Registrul Comerţului.

În spatele acestor firme se află Liviu Dumitraşcu, Daniel Tătar, care deţine şi site-ul de recrutare Ejobs, şi Mihai Seceleanu, CEO-ul companiei. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,7 milioane lei, un profit de aproape 572.000 lei şi 51 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

SURSA: Mediafax

Te-ar putea interesa și: