Fundatia Scheherazade si Fundatia Vodafone au anuntat finalizarea proiectului de renovare a etajului 5, sectia de pediatrie-oncologie a Spitalului de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”, din Bucuresti. Lansat in primavara acestui an, ca parte a campaniei „Stop cancer”, acest proiect a fost realizat cu o contributie de 345.000 de Euro din partea Fundatiei Vodafone.

In prezent, cel mai mare spital de copii din Romania dispune de o sectie de pediatrie-oncologie amenajata si dotata in conformitate cu standardele europene, cu o suprafata de 1.000 mp. Din suma totala destinata amenajarii si dotarii celor 25 de saloane si 18 bai ale sectiei situate la etajul al cincilea al spitalului, 215.000 de Euro au fost alocati pentru lucrarile de renovare cu materiale antibacteriene pentru podea, vopsea antibacteriana pentru pereti, geamuri noi, instalatii de iluminare, incalzire si aer conditionat. Pentru achizitionarea mobilierului din saloane s-au investit 55.000 de Euro, iar 75.000 de Euro au fost destinati achizitionarii de echipament medical performant pentru tratamentul endoscopic al afectiunilor urologice si al malformatiilor congenitale, unic in Romania.

Fundatia Vodafone Romania a alocat, in ultimii doi ani, fonduri de peste 1.000.000 de Euro pentru sustinerea programelor de asistenta medicala care au inclus si investitii in aparatura medicala – cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, echografe si incubatoare performante – pentru spitale din Bucuresti si din tara. In 2008, Fundatia Vodafone Romania a continuat sa se implice in programe de sanatate destinate diagnosticarii si tratamentului precoce al cancerului la copii, precum campania „Stop cancer”, initiata de Fundatia Scheherazade, la inceputul acestui an.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 10 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 4 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala.