„Lucrăm inclusiv pe partea de personal. După cum ştiţi, există un număr important de medici din diferite specialităţi care şi-au dat acum examenul de specialitate şi au finalizat rezidenţiatul şi atunci propunerea noastră, printr-o ordonanţă, dacă sunteţi de acord să o punem astăzi pentru prima lectură, este crearea unui corp…

Am propus acum primii 200, specialităţile care le ţintim sunt ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie. Să vedem dacă e cerere, atunci venim cu suplimentarea, ideea că-i angajăm la Spitalul Gerota al MAI şi de acolo îi distribuim prin coordonarea pe care o să o avem de la Departament.

La finalizarea perioadei, care poate să dureze vreo 6 luni, ei vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor să meargă fără concurs. Deci asta prevede ordonanţa de urgenţă, deci acesta este modul prin care vom atrage medicii care au terminat”, a declarat Raed Arafat, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut lui Arafat să existe o evidenţă a medicilor care au dat examenul de specialitate şi să le facă cunoscută oferta autorităţilor. Totodată, Orban l-a întrebat pe şeful DSU cum s-a ajuns la numărul de 200 de medici.

Arafat a precizat care este situaţia la ATI

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit și despre numărul medicilor de la Terapie Intensivă care au dat examenul de rezidențiat. Acesta a menționat că sunt 130 de medici dintre care aproximativ 70 sunt fără posturi în momentul actual.

„La ATI, din ce ştim, numărul aproximativ care au dat examenul acum sunt vreo 130, din care numai aproximativ 70 sunt fără posturi la acest moment. Unii, deja, au posturi. Şi, atunci am luat pe cei 70 care sunt fără posturi, mai avem un număr care sunt pe urgenţă, pe infecţioase, cei care au posturi vor rămâne în posturile lor, însă cei care nu au posturi sunt cei care fac obiectul acestei ordonanţe”, a spus Arafat.

Sursă foto: INQUAM/George Călin