Conform sursei citate, licitaţia pentru selectarea companiei care va intermedia listarea va fi refăcută, urmând să se desfăşoare cel mai probabil la începutul anului, după ce la prima licitaţie, organizată în octombrie, doar o singură companie a făcut o ofertă.
„Având în vedere că am avut un singur ofertant, iar oferta era neconformă, am anulat licitaţia şi o vom relua, termenul pentru selectarea unui consultant fiind decembrie 2011”, a spus recent ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
Un singur consorţiu format din divizia de intermediere a Băncii Carpatica şi Swiss Capital a depus o ofertă pentru pregătirea listării a 20 de procente din acţiunile TAROM în cadrul procesului de privatizare. Memorandumul convenit cu FMI prevede, pentru TAROM, elaborarea planului de dezvoltare pentru perioada 2012-2016 şi faptul că un management privat trebuie desemnat până la finele lunii ianuarie a anului viitor.
Pentru operatorul aerian, documentul convenit cu FMI mai prevede reducerea costurilor prin renegocierea contractelor, reduceri voluntare de personal şi creşterea veniturilor prin tehnici alternative de vânzare, optimizarea politicilor de preţuri, reducerea costurilor prin extinderea programului de economisire a consumului de carburanţi.
Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: