În anul 2007, compania Tymbark Maspex Romania a înregistrat o cifră de afaceri de 190 milioane RON, în creştere cu 29% faţă de rezultatele raportate în anul 2006. Un procent de 14,7% din cifra de afaceri realizată în 2007 provine din activitatea de export a companiei.

Din totalul cifrei de afaceri de anul trecut, 46% a fost obţinut pe segmentul produselor instant, iar 54% pe segmentul sucurilor. Această cifră de afaceri este o confirmare a estimărilor iniţiale ale companiei, care a prognozat la începutul anului trecut rezultate foarte bune pentru 2007.

Până în prezent, Grupul Maspex a realizat investiţii cumulate în valoare de aproximativ 32 milioane de euro pentru fabrica de la Vălenii de Munte. Aceasta este singura unitate a grupului în care sunt produse atât sucuri, cât şi produse instant. Cele mai recente investiţii în producţie ale Tymbark Maspex Romania s-au ridicat la aproximativ 7 milioane de euro şi au fost efectuate pentru linia de PET, odată cu intrarea pe piaţă pe segmentul băuturilor răcoritoare în ambalaj PET.

Pentru anul 2008, Tymbark Maspex România şi-a propus să depăşească cu 20% realizările din 2007.

Data: 22 aprilie 2008

Sursa: Tymbark Maspex Romania