"Dacă merităm sentinţa, nu va mai fi nimic de spus. Dar nu o merităm, motiv pentru care, din nefericire, vom fi nevoiţi să închidem", a spus Gabbana.

"Vom închide. Ce vă aşteptaţi să facem? Vom închide. Nu vom putea face faţă la aşa ceva. Este imposibil", a adăugat Domenico Dolce.
Stiliştii italieni Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au fost condamnaţi de Tribunalul din Milano la o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare pentru fraudă fiscală.

 Parchetul ceruse la sfârşitul lunii mai o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, în acest proces, în primă instanţă. După ce au aflat decizia instanţei, avocaţii apărării au anunţat că vor face apel, fapt care suspendă executarea pedepsei.

Cei doi stilişti italieni, printre ai căror clienţi se află numeroase vedete de prim rang precum Beyonce şi Madonna, au respins întotdeauna acuzaţiile care le-au fost aduse.

 Cei doi creatori de modă sunt acuzaţi de fraudă fiscală prin intermediul unei serii de firme fantomă – inclusiv Gado, un acronim al numelor lor de familie – din Luxemburg, în 2004 şi 2005, cărora le-au încredinţat controlul asupra mărcilor din grupul lor, cu scopul de a evita fiscul italian, în condiţiile în care acele firme erau în realitate administrate din Italia.

Tribunalul din Milano a reţinut împotriva celor doi stilişti un singur delict, din cele două, de care erau învinuiţi, "nedeclararea anumitor venituri", renunţând la acuzaţia de "declaraţie falsă de venituri". În plus, din suma de 1 miliard de euro de care cei doi creatori au fost acuzaţi, iniţial, că au sustras-o de la fiscul italian, tribunalul a reţinut în final doar nereguli în valoare de 200 milioane de euro.