‘Deficitele au scăzut semnificativ, inclusiv în Grecia’, a declarat cancelarul la tradiţionala conferinţă de presă de dinaintea vacanţei de vară, de data aceasta axată mai mult pe alegerile legislative din 22 septembrie.

Ea a menţionat că ministrul german de finanţe, Wolfgang Schuable, a remarcat, în cursul vizitei efectuate în Grecia, progresele acesteia, dar exclude orice nouă reducere a datoriei Greciei, întrucât consideră că o asemenea acţiune ar genera ‘incertitudine masivă’ în zona euro şi ‘ar putea să pună în pericol tot ce am realizat în materie de reforme’ în ultimul an în Europa. Angela Merkel s-a referit în mod special şi la Irlanda, ‘care a reuşit să se recapitalizeze singură’.

Cancelarul german a reafirmat cu această ocazie că ‘Germaniei îi va merge bine numai dacă şi ansamblului Europei îi va fi bine’, subliniind ‘efortul comun’ realizat împreună cu ansamblul ţărilor UE şi mai ales cu zona euro. Totodată ea a reconfirmat angajamentul guvernului de la Berlin faţă de zona euro.

Pe de altă parte, în perspectiva alegerilor legislative, cancelarul german a încercat să facă şi un bilanţ al guvernării şi a estimat că guvernul pe care-l conduce este cel mai bun pe care l-a avut Germania ‘de la reunificare’, în anul 1990.
Sursa: Agerpres