BMW și Pininfarina sunt două dintre cele mai renumite branduri din lumea iubitorilor de automobile. Fiecare în parte este un simbol pentru tehnologia de ultimă oră, dinamică și estetică. Prin conceptul Gran Lusso Coupé, pregătit pentru a fi prezentat în exclusivistul cadru al Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, ambele companii își demonstrează capacitatea de a construi un vehicul plin de caracter gata să se alăture segmentului de lux al pieței auto mondiale. Din nefericire, impozantul vehicul va rămâne la stadiul de concept însă anumite linii și componente ar putea intra în dotarea unor viitoare modele ale producătorului bavarez de mașini premium.
Conform oficialilor celor două companii care colaborează pentru prima dată la un concept, schimbul creativ de experianță a dus la o îmbinare a eleganței și stilului cu luxul și sportivitatea. „Avantajul unei astfel de colaborări este că poți obține un nou unghi asupra luxului și exclusivismului. La urma urmei, compania italiană a fost întotdeauna un sinonim pentru aceste caracteristici. În Pininfarina am găsit partenerul ideal pentru a da formă acestui concept”, consideră Karim Habib, șeful diviziei de design a BMW.
„Rezultatul colabărării reprezintă mult mai mult decât suma celor două părți. Când două mărci cu o tradiție și o experiență atât de bogate își unesc forțele pentru a ransforma o viziune în realitate, rezultatul este cu totul nou și interesant”, a declarat și Fabio Filippini, designer la Pininfarina.
Cu un an în urmă, bavarezii au colaborat cu un alt carosier de renume pentru a prezenta un vehciul cu totul special la vestitul concurs de eleganță de pe malul lacului Como. Ca și acum, fascinantul concept BMW Zagato Coupe a fost creat utilizând ADN-ul ambelor companii.