”O să mă informeze ministrul Transporturilor azi, la şedinţa de Guvern. Ştiu că sunt un număr important de oferte şi mai ales ştiu că e vorba de societăţi foarte mari, pentru că nu s-au putut înscrie la licitaţie decât cei cu o anumită cifră de afaceri şi cu o anumită garanţie importantă. (…) Deci nu mai putem avea show”, a declarat premierul, la Palatul Parlamentului.

Companiile interesate de CFR Marfă mai pot depune doar miercuri, până la ora 16,00, documentele de precalificare, acesta fiind termen de decădere, potrivit anunţului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Deschiderea plicurilor cu documentele de participare va avea loc joi, 9 mai, la ora 11,00, iar verificarea şi analizarea acestora se va face până în data de 15 mai, ora 12,00, când se va întocmi lista investitorilor precalificaţi să participe, în continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfă, precum şi lista celor respinşi. Rezultatul acestei evaluări va fi comunicat de MT, se menţionează în anunţ.

Următorul pas este negocierea pe bază de oferte preliminare şi neangajante. Pentru a participa la această negociere, potenţialii cumpărători înscrişi pe lista scurtă vor depune la sediul ministerului, în plic sigilat, cel mai târziu până în data de 27 mai 2013, la ora 16,00, oferta preliminară şi neangajantă şi comentariile potenţialilor cumpărători înscrişi pe lista scurtă asupra proiectului de contract de vânzare/ cumpărare de acţiuni inclus în dosarul de prezentare.

Începând din 28 mai, Comisia de privatizare va purta negocieri cu fiecare ofertant aflat pe lista scurtă, pe baza unei planificări ce se va afişa la sediul Ministerului Transporturilor.