La un moment dat, însoţitoarea de bord a deconectat accidental pilotul automat şi echipajul a trebuit să fie trezit de urgenţă.
 Incidentului în timpul zborului AI 133 de la Bangkok s-a produs la o altitudine de 11.000 de metri.
 Atunci când avionul a luat înălţimea necesară, primul pilot Ravindra Nath a spus că are nevoie să meargă la toaletă, a părăsit cabina piloţilor şi s-a dus să doarmă la Business Class.
 Procedura standard a companiei Air India prevede ca minimum un pilot să se afle în cabina de pilotaj pentru a ţine sub control zborul şi, dacă este necesar, să oprească pilotul automat şi să preia conducerea aeronavei.
 Cu toate acestea, după o jumătate de oră, căpitanul aeronavei B. K. Soni a decis să se alăture colegului său. Este adevărat că, înainte, le-a chemat pe cele două însoţitoare de bord, printre care şi stagiara Kanika Kala, şi le-a explicat preţ de câteva minute cum se pilotează un avion.
 După aceea, căpitanul a conectat pilotul automat şi s-a retras. Cei doi nu au putut să doarmă mai mult de 40 de minute, întrucât stewardesa stagiară a deconectat accidental pilotul automat şi, speriată, a trezit piloţii.
 Incidentul a ajuns în atenţia Direcţiei Generale pentru Aviaţia Civilă din India (DGCA) care a anunţat că piloţii vinovaţi au interdicţie de a mai zbura o perioadă de timp ca urmare a încălcării normelor de siguranţă.
Sursa: Agerpres