„Scopul nostru este acela de a-i sprijini pe aceşti tineri pentru a-şi descoperi abilităţile alături de lideri de succes. Ne dorim ca participarea lor să devină un moment de referinţă în dezvoltarea lor profesională de acum înainte”, a declarat Valeriu Nistor, preşedintele AmCham România.
    
Peste 225 de studenţi din mari centre universitare din ţară şi străinătate au fost interesaţi de acest proiect. Studenţii selectaţi pe baza CV-ului şi a unui eseu pe tema „Leading in Romania” au participat apoi la interviuri cu reprezentanţii companiilor partenere.

Finaliştii vor beneficia de două săptămâni de internship în două companii diferite unde vor face „shadowing” alături de echipa executivă. Fiecare student va primi o bursă în valoare de 500 euro pentru perioada de internship. Studenţii vor avea acces şi la activităţi şi seminarii organizate de AmCham România.

Implicarea directă a studenţilor în aceste activităţi îi va ajuta să afle cum funcţionează conducerea unei companii sau organizaţii, cum colaborează managerii din diverse departamente, cum este reflectată experienţa acestora în relaţia cu echipa şi partenerii de afaceri. La finalul perioadei de internship, studenţii vor redacta o lucrare referitoare la viziunea lor despre România în următorii  5-10 ani.

AmCham România reprezintă 300 de membri – companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste 10 miliarde USD şi mai mult de 200.000 de locuri de muncă create.  AmCham România este afiliată la Camera de Comerţ a SUA şi membră a Consiliului European al Camerelor de Comerţ Americane.