Samsung Electronics are în plan lansarea unui ceas de mână pentru a se menține în cursa împotriva Apple de creare a unei noi industrii de dispozitive ușor de purtat ce au funcții similare cu ale smartphone-urilor, anunță Bloomberg.
“Ne pregătim pentru producția de ceasuri de mult. Muncim intens pentru a fi gata pentru acest lucru. Pregătim produsele viitorului, iar ceasul este cu siguranță unul dintre ele”, a spus Lee Young Hee, Vice prețedintele executive al diviziei mobile din cadrul Samsung.
Lee nu a făcut nici un comentariu despre caracteristicile pe care ceasul ar putea să le aibă, cât va costa și când va fi disponibil la vânzare. Compania sud-coreeană are deja în plan lansarea în acest an a trei vârfuri de gamă pe segmentul smartphone – incluzând Galaxy S4 dezvăluit săptămâna trecută și unul care folosește sistemul de operare Tizen – pentru a concura cu Apple pentru clienți într-o piață globală care încetinește.
Anunțul Samsung vine după ce o persoană apropiată strategiei Apple a spus luna trecută că gigantul american are deja 100 de designeri de produs care lucrează la un ceas de mână care ar putea avea funcții similare precum un iPhone sau iPad. Industria globală a ceasurilor generează vânzări de peste 60 de miliarde dolari în acest an, iar primele companii care va vinde dispozitive cu mai multe funcții ar putea să-și asigure clienți stabili pe platforma lor, sprijinind vânzările de telefoane, tablete și televizoare.
“Cursa este pe reproiectarea unui telefon mobil în ceva pe care tu îl porți. Sunt pe cale de a vedea o competiție formidabilă venind din diferite direcții, dinspre producătorii de dispozitive, dinspre fabricanții de accesorii, chiar și dinspre designerii de modă”, spune Marshal Cohen, un analist al NPD Group.
Saturarea pieței smartphone-urilor
Samsung și Apple caută noi direcții de producție în condițiile în care piața globală a dispozitivelor manuale se apropie de saturare. Creșterea pieței este de așteptat să încetinească la 9,8% în 2017, de la 27% în acest an, potrivit datelor compilate de Bloomberg Industries. Vânzările Apple din ultimul trimestru au înregistrat cel mai mic ritm de creștere din ultimii mai bine de doi ani, iar Samsung a avertizat că cererea încetinește.
“Problema aici este cine va comercializa primul acest dispozitiv astfel încât consumatorii să îl folosească în mod semnificativ”, a spus oficialul Samsung.
Samsung a devenit cel mai mare producător de smartphones anul trecut, depășind Apple. Samsung a avut o cotă de piață de 29% din punct de vedere al livrărilor de smartphone-uri, în timp ce Apple a avut 21% din piața globală, potrivit Bloomberg.
Apple caută să intruducă ceasul său de mână cât de repede posibil în acest an, a spus o persoană apropiată strategiei companiei americane.
Dispozitivul are putea avea funcții precum identificarea telefoanelor în așteptare, verificarea coordonatelor pe hartă, monitorizarea distanței parcurse pe jos sau senzori pentru monitorizare a sănătății, precum cei pentru măsurarea ritmului cardiac.