Grupul media Ringier aniverseaza 175 de ani de la infiintare. Toate activitatile aniversare se vor desfasura sub deviza «Moving Minds» in Elvetia, Romania, China, Vietnam, Germania, Republica Ceha, Serbia si Slovacia. Pe langa evenimentele aniversare care vor avea loc, Ringier a planificat de asemenea o varietate de proiecte ample, cu desfasurare pe termen mediu si lung, care vor consolida cultura companiei. Principalele arii de implementare a acestor programe vor viza domeniul cultural si dezvoltarea domeniului media.

Astazi Ringier demareaza in mod oficial seria de evenimente menite sa marcheze aniversarea a 175 de ani. Anul jubiliar va fi marcat in fiecare tara unde Ringier este prezenta prin evenimente speciale. In Romania, managementul Grupului va sarbatori alaturi de angajati si parteneri pe 16 si 17 aprilie. O luna mai tarziu, in localitatea Lucerna, Elvetia, va avea loc petrecerea care va inchide seria de evenimente jubiliare, nu insa si seria de proiecte dedicate aniversarii.

Ringier este o afacere de familie si, in acelasi timp, cel mai mare grup de presa din Elvetia. Operatiunile din Europa Centrala si de Est, precum si din Asia, fac din Ringier compania media elvetiana cu cel mai pronuntat caracter multinational si multicultural.

Pentru a marca inceputul aniversarii, Ringier lanseaza astazi in Zurich si Lausanne cartea «Ringier always where the people are». Textul scris de publicistul Karl Lüönd este o naratiune captivanta, cu multe ilustratii, despre istoria companiei, care a evoluat de la mica tipografie in Zofingen la o companie multi-media internationala. Cartea reprezinta o biografie autorizata a companiei, dar are prospetimea si curajul specifice articolelor de presa sau romanelor captivante. Autorul realizeaza cronica unui trecut plin si a unei companii media foarte interesante, oferind in cele 521 de pagini incursiuni nebanuite in istoria mass-mediei, a societatii si a economiei din Elvetia.

Cartea va fi disponibila in librariile din Elvetia la pretul de 19.80 franci elvetieni. In tarile unde Ringier are birouri, aceasta va fi oferita in viitorul apropiat partenerilor apropiati. Cei interesati pot comanda un exemplar al cartii contactand departamentul de comunicare al companiei Ringier din fiecare tara.

Pentru Michael Ringier, in calitatea sa de publisher, aniversarea este un bun prilej de a trece in revista toate realizarile companiei de-a lungul celor 175 de ani si de a invata atat din sirul de succese, cat si din greselile acestor ani. «Compania noastra are cu 15 ani mai mult chiar decat Statul Federal Elvetian insusi; este un lucru remarcabil. De-a lungul celor 175 de ani, Ringier a reusit in nenumarate randuri sa se reinventeze si sa isi defineasca noi si noi pozitionari, ceea ce nu de putine ori a presupus procese dificile.

Aceasta aniversare ne da ocazia de a privi in trecut, dar si de a reflecta asupra oportunitatilor pe care vom construi in viitor». Pentru Martin Werfeli, CEO al Grupului, este o buna ocazie de a reafirma pozitionarea curenta a companiei: «Ringier este o companie multimedia inovatoare, cu un bogat portofoliu de produse atat in segmentele print, cat si on-line, o companie care a reusit sa-si consolideze o pozitie puternica la nivel international. »