Aproximativ 17.000 de  posturi noi din domenii foarte variate, au fost publicate la nivel national pe tot parcursul lunii septembrie, , conform www.eJobs.ro.
Astfel, candidatii aflati in cautarea unui job la inceputul toamnei, au avut la dispozitie o paleta larga de joburi la care au putut aplica, conform studiilor si experientei profesionale.
Domeniul vanzarilor cel mai bine reprezentat si in acest moment, nu doar in luna septembrie(4.437 de posturi active pe www.eJobs.ro), este si domeniul pentru care candidatii au manifestat cel mai mare interes.
Astfel, un anunt de Inginer vanzari de teren, ocupa locul 1 in top 5 cele mai dorite joburi din luna septembrie, cu peste 4.500 de aplicatii.
Printre responsabilitatile jobului regasim: vanzarea produselor si echipamentelor din gama hidro-termo-sanitare conform target-ului lunar; identificarea si ofertarea tuturor santierelor din zona alocata; dezvoltarea relatiei cu clientii din portofoliu, etc,  iar pachetul de beneficii a cuprins printre altele: pachete de traininguri si posibilitati de invatare si promovare profesionala in cadrul companiei.

Pe locul 2, s-a aflat un job de Operator Calculator, (al unei companii ce are ca obiect de activitate organizarea si implementarea programelor de tip instore promo si instore consultanta,  job pentru care au optat sa aplice aproximativ  3.811 candidati.

Locul al 3-lea, cu peste 3.400 de aplicanti, s-a clasat un job de Vanzator, in cadrul unei companii de productie si comert cu confectii barbatesti de lux, iar una dintre principalele conditii pentru ocuparea postului a fost: studii medii finalizate, neaparat cu diploma de bacalaureat.
Pozitiile 4 si 5 au fost ocupate de joburi precum: Reprezentant promovare – peste 3.300 de aplicanti, job disponibil in cadrul unei companii ce are ca obiect de activitate fabricarea medicamentelor si suplimentelor nutritive, urmat indeaproape de Consultant vanzari – aproximativ 3.100 de aplicanti, in cadrul unei dintre cele mai importante companii de telefonie mobila la nivel national.
Companiile angajatoare nu au mentionat un interval salarial la publicarea anunturilor, dorind sa abordeze aceste subiect in cadrul interviurilor de angajare.