Potrivit proiectului de ordin privind aprobarea Strategiei de transport intermodal în România, care modifică Strategia aprobată pe 20 iunie 2011, ministerul a identificat, pe baza analizei rutelor şi a fluxurilor de tranzit pentru construirea şi/sau modernizarea a cel puţin a unui terminal intermodal, mai multe zone unde pot fi dezvoltate astfel de terminale.

Astfel, MTI propune alocarea sumei de 22 milioane euro pentru dezvoltarea unui terminal în Timişoara (cu posibile locaţii la Recaş şi Remetea Mare), proiect finanţat din fonduri europene.

De asemenea, vor fi realizate exclusiv prin fonduri europene alocate în perioada 2007 – 2013 terminale intermodale în Suceava, Braşov şi Iaşi.

Ministerul propune alocarea a câte 500.000 de euro pentru un centru intermodal în Portul Constanţa Sud şi a unui terminal în zona de vest a Bucureştiului, ambele proiecte urmând să beneficieze de finanţare europeană.

De asemenea, vor fi alocate 10 milioane de euro pentru dezvoltarea unui terminal intermodal în zona Olteniţa/Giurgiu, proiect de asemenea finanţat prin intermediul fondurilor europene alocate până în 2013.
Sursa: Agerpres